معرفی انواع گیتار و بهترین گیتار برای شروع

معرفی انواع گیتار و بهترین گیتار برای شروع

59806e80bd0e5a603e0900627b13ff8c -

آموزش های مقدماتی گیتار

 بسیاری از علاقه‌مندان به یادگیری گیتار، درباره‌ی بهترین گیتار برای شروع به یادگیری سوال می‌کنند. انتخاب  گیتار اول بسیار مهم است. زیرا اولین برخورد شما با ساز گیتار خواهد بود و در علاقه‌ی هنرجویان به ادامه‌ی یادگیری تاثیر زیادی دارد. در این مقاله سعی می‌کنیم مسیر انتخاب را برای شما ساده‌تر کنیم. اگر به دنبال پیدا کردن گیتار مناسب هستید می‌توانید بخش راهنمای خرید گیتار را نیز مشاهده کنید.
بیشتر بخوانید: راهنمای کامل انتخاب پیک گیتار و معرفی پیک های موجود در بازار
پیش از این در بخش آموزش گیتار بهترین گیتارهای کلاسیک و الکتریک را برای شروع معرفی کردیم. در این مطلب قصد داریم بیشتر به انواع گیتار و معرفی آن‌ها بپردازیم.

دسترسی سریع:

بهترین گیتار برای شروع
بسیاری از هنرجویان می‌پرسند که بهترین گیتار برای شروع کدام است. جواب ساده این است که بهترین گیتار، گیتاری است که نوازندگی را ساده‌تر کند و شما به آن علاقه داشته باشید.

بهترین گیتار برای یک شخص، ممکن است برای نوازنده‌ای دیگر آزاردهنده و خسته‌کننده باشد. مشخصات بدنی و سلیقه‌ی موسیقایی هر نوازنده تاثیر زیادی در انتخاب گیتار او دارد. در ادامه سعی می‌کنیم این تفاوت‌ها را بهتر توضیح دهیم و این انتخاب را ساده‌تر کنیم.
معرفی انواع گیتار
در حالت کلی، گیتارها به دو دسته‌ی الکتریک و آکوستیک تقسیم می‌شوند. هرچند انواع مختلفی از گیتارهای آکوستیک و الکتریک وجود دارند.

گیتارهای آکوستیک دو دسته هستند:
۱. گیتار کلاسیک و فلامنکو، که از سیم‌های نایلون استفاده می‌کنند. در سمت راست تصویر پایین گیتار کلاسیک را مشاهده می‌کنید.
۲. گیتارهای با سیم فلزی، که به آن‌ها گیتارهای آکوستیک نیز می‌گویند. این گیتارها در خارج از ایران رایج‌تر هستند و در سبک‌های از جمله راک، بلوز و کانتری استفاده می‌شوند. گیتار آکوستیک در سمت چپ تصویر مشخص است.
سمت راست: گیتار کلاسیک / سمت چپ: گیتار آکوستیک

تشخیص تفاوت‌های این دو گیتار ممکن است برای بسیاری از نوازندگان تازه‌کار مشکل باشد.
چگونه با یک نگاه گیتار آکوستیک و کلاسیک را تشخیص دهیم؟
۱. گیتار آکوستیک از سیم‌های فلزی استفاده می‌کند و با لمس سیم‌ها می‌توانید فلزی بودن آن‌ها را تشخیص دهید. در مقابل گیتار کلاسیک از سیم‌های نایلون استفاده می‌کند که جنسی شبیه به پلاستیک و سطحی صاف‌تر دارند.
۲. بریج (خرک) گیتار را بررسی کنید، سیم‌های گیتار کلاسیک معمولا با گره به خرک وصل می‌شوند. هرچند سیم‌های گیتار آکوستیک به داخل بدنه می‌روند و با یک میخ کوچک محکم می‌شوند.
سبک طراحی بریج گیتار آکوستیک
سیم‌های فلزی کشش زیادی دارند و به همین دلیل باید با میخ محکم شوند. در پایین خرک گیتار کلاسیک را می‌بینید.
سبک طراحی بریج گیتار کلاسیک
zتفاوت گیتارهای الکترو آکوستیک و نیمه آکوستیک (semi acoustic)
گیتار الکترو آکوستیک یک گیتار آکوستیک عادی است که می‌توانید برای بلندتر کردن صدا یا اضافه‌کردن افکت آن را به امپلیفایر وصل کنید. این گیتارها مانند گیتارهای آکوستیک عادی هستند اما یک ورودی کوچک در پایین خود دارند.
ورودی امپ در گیتار الکترو آکوستیک

گیتارهای نیمه آکوستیک (که به الکتریک hallow-body نیز معروف هستند) مشابه گیتارهای الکتریک هستند هرچند در کنار پیکاپ گیتار الکتریک، بدنه‌ای توخالی و حفره‌ی صدا دارند. در بخش بعدی این گیتار را معرفی می‌کنیم.
معرفی انواع گیتار الکتریک
گیتار الکتریک نمونه‌ی هیجان‌انگیزتر گیتارهای آکوستیک است. وسیله‌ای که برای اجرای صحنه و ایجاد افکت تجهیز شده. گیتارهای الکتریک برای تولید صدا نیازمند امپلیفایر هستند. می‌توانید گیتار الکتریک را بدون امپ نیز اجرا کنید هرچند صدایی بسیار کم خواند داشت.
گیتارهای الکتریک به سه دسته‌ی کلی تقسیم می‌شوند:
۱/ گیتار الکتریک استاندارد
بسیاری از طرفداران موسیقی با این گیتارها آشنایی دارند. تصویری از گیتار الکتریک استاندارد را در پایین می‌بینید:

۲/ گیتار نیمه آکوستیک (Hallow-body)
این گیتارها همزمان از حفره‌ی صدا و پیکاپ‌های گیتار الکتریک بهره‌مند هستند. در ادامه تصویر یک گیتار نیمه آکوستیک را می‌بینید.

۳/ گیتار بیس
گیتارها در حالت عادی ۶ سیم دارند. هرچند گیتار بیس تنها ۴ سیم دارد و صداهای بسیار بم و عمیق ایجاد می‌کند. این گیتارها سنگین و بلند هستند و مانند سایر گیتارهای الکتریک برای اجرا نیاز به امپلیفایر دارند.

گیتارهای بیس برای اجرای نت‌های یکتا و همراهی با یک گیتار اصلی طراحی شده‌اند. بسیاری از گیتاریست‌ها در زندگی کاری خود گیتار بیس را امتحان می‌کنند. هرچند بهتر است کار خود را با گیتار بیس آغاز نکنید. برای یادگیری مناسب گیتار، بهتر است روش آکورد گرفتن را نیز یاد بگیرید. و برای این کار بهتر است اول گیتارهای عادی را یاد بگیرید و سپس به سراغ بیس بروید. (مگر اینکه از همین حالا تصمیم خود را گرفته باشید و بخواهید نوازنده‌ی بیس شوید.)
چه گیتاری برای تمرین در خانه مناسب است؟
صدای یک گیتار تمرین خوب بیش از حد بلند نیست و می‌توان آن را در محیط خانه استفاده کرد. این نکته را مخصوصا در زمان خرید گیتار الکتریک به خاطر داشته باشید.
بسیاری از امپ‌های جدید دارای خروجی هدفون هستند و می‌توانید در سکوت از آن‌ها استفاده کنید. هرچند لذت اصلی نواختن گیتار در شنیدن صدای گیتار در محیط اتاق است.  اکثر امپ‌های گیتار نیز بهترین صدای خود را در میزان ولوم بالاتر نشان می‌دهند.
پس اگر به دنبال خرید امپلیفایر گیتار هستید بلندی صدای آن را به شکلی انتخاب کنید که در محیط خانه کاربردی باشد.
راز موفقیت در یادگیری گیتار چیست؟

یکی از مهم‌ترین نکته‌ها در یادگیری گیتار،‌ لذت بردن از آن است. اگر تمرین و یادگیری را برای خود دشوار کنید خیلی زود خسته خواهید شد و گیتار را کنار می‌گذارید. پس در انتخاب گیتار هم به لذت بردن از آن بیش از هرچیزی توجه کنید.
چرا با گیتار الکتریک شروع نکنیم؟
برای یک نوازنده‌ی مبتدی، ایجاد صدای مناسب با گیتار آکوستیک ساده‌تر از ایجاد آن با گیتار الکتریک است. در شروع کار این مسئله تاثیر زیادی در یادگیری شما خواهد گذاشت. گیتارهای الکتریک صدا و تن‌های متفاوتی دارند. بجز تنظیمات امپ و کانال‌های آن، هر گیتار الکتریک دارای ۳ تا ۵ موقعیت پیکاپ، کنترل‌های ولوم و تن و افکت‌های مختلف است.

گیتاریست‌های با تجربه‌تر از تنوع انتخاب در گیتارهای الکتریک لذت می‌برند. هرچند برای نوازنده‌های تازه کار این انتخاب‌ها ممکن است سردرگم کننده باشند. پس بهتر است گیتار اول خود را از بین گزینه‌های آکوستیک و کلاسیک انتخاب کنید.
با گیتار کلاسیک شروع کنیم یا آکوستیک؟
بسیاری از اساتید، گیتار کلاسیک را به عنوان گزینه‌ی شروع پیشنهاد می‌کنند. هرچند برخی از اساتید نیز گیتار آکوستیک (با سیم‌های فلزی) را ترجیح می‌دهند. گیتارهای کلاسیک دسته‌ی پهن‌تری دارند. به همین دلیل دقت انگشت‌گذاری را بالا می‌برند، اما فرآیند کلی گرفتن آکوردها را سخت‌تر می‌کنند.
پهنای دسته‌ی گیتارهای آکوستیک معمولا در حدود ۱۲۰ میلی‌متر است. هرچند پنهای دسته‌ی گیتارهای کلاسیک به ۲۱۰ میلی‌متر می‌رسد که در شروع به یادگیری تاثیر زیادی در عملکرد نوازنده دارد. پس اگر دست‌های کوچکی دارید کار با گیتارهای آکوستیک کمی ساده‌تر خواهد بود. از طرف دیگر کار با سیم‌های نایلون (گیتار کلاسیک) برای بسیاری ساده‌تر از سیم‌های فلزی است.

بهترین کار این است که این گیتارها را قبل از خرید امتحان کنید و از راحتی کار با آن‌ها مطمئن شوید. هرچند نوازندگان در طول دوران حرفه‌ای بارها گیتار خود را تغییر می‌دهند. پس اگر بهترین گزینه را انتخاب نکردید، پس از مدتی می‌توانید نظرتان را عوض کنید و به سراغ یک گزینه‌ی بهتر بروید.
اندازه و طراحی بدنه گیتار
اگر بدنه‌ی گیتار بیش از حد بزرگ باشد، دسترسی به اجزای آن سخت‌تر می‌شود. پس بهتر است گیتاری را انتخاب کنید که با اندازه‌ی بدن شما سازگار باشد. در ادامه طراحی‌های مختلف بدنه گیتار را می‌بینید.
جامبو

جامبو بزرگ‌ترین بدنه در گیتار است. این سازها صدای بسیار بلندی نیز دارند. چنین گیتارهایی برای شروع مناسب نیستند.
دردنات (Dreadnought)

پیش از این در مطلب معرفی شرکت مارتین به طراحی گیتارهای دِرِدنات (Dreadnought) توسط این شرکت اشاره کردیم. این گیتارها، به طرح استاندارد گیتارهای آکوستیک تبدیل شده‌اند و بسیار محبوب هستند. گیتارهای دردنات برای شروع مناسب هستند. هرچند بهتر است پیش از خرید، گیتار را امتحان کنید و از مناسب بودن آن مطمئن شوید.
ادیتوریوم

گیتارهای ادیتوریوم (Auditorium) در مقایسه با دردنات خمیدگی‌های عمیق‌تری دارند. به همین دلیل ساده‌تر روی پا قرار می‌گیرند و کار با آن‌ها آسان‌تر است.
پرلور (Parlour)

این گیتارها کوچک‌تر از گیتارهای قبلی هستند. خانم‌ها معمولا این اندازه از گیتار را به مدل‌های جامبو و دردنات ترجیح می‌دهند.
Small Body

گیتارهای اسمال بادی توسط هنرمندانی از جمله اد شیرن استفاده می‌شوند و به همین دلیل به تازگی محبوبیت دوباره‌ای پیدا کرده‌اند. چنین گیتارهایی مشابه دردنات هستند اما اندازه‌ی بسیار کوچکی دارند. سفر کردن با آن‌ها نیز آسان‌تر است.
بهترین گیتار برای کودکان
بهتر است برای شروع یادگیری کودکان،‌ از گیتارهای فول سایز (4/4) استفاده نکنید. حتی اگر بزرگسال هستید اما با اندازه‌ی گیتارهای بزرگسال مشکل دارید، بهتر است به سراغ گیتارهایی با سایز 3/4 بروید.
اندازه‌های مختلف گیتار

در حالت کلی گیتارهای 1/4 برای سنین ۲ تا ۵، گیتارهای 1/2 برای سنین ۵ تا ۸، گیتارهای 3/4 برای سنین ۸ تا ۱۲ و گیتارهای کامل برای افراد بالاتر از ۱۲ سال مناسب هستند. هرچند همانطور که اشاره کردیم شرایط هرشخص با دیگری متفاوت است و بهتر است بهترین گیتار را با توجه به شرایط بدنی خود انتخاب کنید.
سه نکته‌ای که باید در خرید گیتار درنظر بگیریم
در مجموع سه فاکتور مهم در خرید گیتار وجود دارد: بودجه، راحتی کار با گیتار، صدای گیتار.
قدم اول: بودجه
بهتر است بودجه‌ی خود را مشخص کنید و دیگر به آن دست نزنید. با این کار تعداد زیادی از گزینه‌ها حذف می‌شوند. بهتر است بیشتر از ۱ میلیون تومان بر روی گیتار اول خود سرمایه‌گذاری نکنید. اول شرایط را بسنجید بعد دست به سرمایه‌گذاری‌های بزرگ بزنید.
همچنین به دلیل پیشنهادهای مداوم فروشنده، بودجه‌ی مد نظر خود را بیشتر نکنید. بهتر است اولین گیتار را بدون دردسر بخرید و سپس به دنبال خریدهای بزرگ‌تر بروید. با این کار معمولا به ۵ گزینه می‌رسید. پس زمان آن فرارسیده که شخصا این گزینه‌ها را امتحان کنید.
قدم دوم: راحتی کار با گیتار
هر گیتار را روی پای خود بگذارید و دو انگشت را مانند شکل پایین روی آن قرار دهید. سپس سیم‌ها را به صدا در آورید. (اگر با خواندن آکورد پایین مشکل دارید مطلب دیگر ما درباره شروع یادگیری گیتار را مطالعه کنید.)

پس از اینکه گیتار را به صدا در آوردید راحتی کار با آن را (در مقایسه با سایر گزینه‌ها) ارزیابی کنید. پس از امتحان ۵ گیتار،‌ یک یا دوتا از آن‌ها حس بهتری در زمان اجرا خواهند داشت.
قدم سوم: صدای گیتار
به یاد داشته باشید که برای یک نوازنده‌ی مبتدی، راحتی کار با گیتار مهم‌تر از صدای آن است. صدای نخستین گیتار باید درحد استاندارد باشد. همچنین به یاد داشته باشید که سیم‌های قدیمی تاثیر منفی در صدای گیتار دارند. پس ممکن است یک گیتار متوسط با تعویض سیم‌های قدیمی به یک گیتار خوب تبدیل شود.

بهتر است پس از خرید گیتار، سیم‌های آن را نیز تغییر دهید. (آموزش انتخاب سیم گیتار را می‌توانید در سایت پیدا کنید.)
استفاده از گیتارهای قدیمی و گیتارهای دیگران
بسیاری از هنرجویان کار خود را با استفاده از یک گیتار قدیمی (که معمولا در انباری خانه پیدا می‌کنند) یا گیتار یکی از دوستان خود آغاز می‌کنند. قبل از شروع کار با این گیتارها مطمئن شوید که کیفیت مناسبی دارند. به یاد داشته باشید که در اکثر اوقات این گیتار به این دلیل به دست شما رسیده که افراد دیگر در یادگیری با آن شکست خورده‌اند.

پس اگر با گیتار راحت نیستید، یک گیتار بهتر تهیه کنید و یادگیری خود را با آن شروع کنید. هرچند اگر دسترسی به گیتارهای استاندارد ندارید، تمرین با یک گیتار ارزان‌قیمت بهتر از کنار گذاشتن گیتار است. پس تا زمان تهیه‌ی گیتار جدید از نوازندگی با آن لذت ببرید.
تعویض سیم گیتار برای نخستین بار
آموزش تعویض سیم گیتار را می‌توانید در بخش آموزش‌های سایت پیدا کنید. اگر گیتار را دست دوم گرفته‌اید، بهتر است در اولین قدم سیم‌های آن را عوض کنید. به یاد داشته باشید که سیم گیتار باید براق باشد. اگر رنگ و روکش سیم‌ها از آن‌ها جدا شده‌اند بهتر است سیم‌ها را عوض کنید. کیفیت سیم تاثیر مستقیمی در صدای گیتار دارد و بهتر است هر چندماه سیم‌ها را تعویض کنید.
در صورتی که تصمیم خود را در انتخاب نخستین گیتار گرفته‌اید، می‌توانید از مطالب زیر فهرستی از بهترین گیتارهای موجود در بازار را مشاهده کنید:

اگر سوالی دارید یا می‌خواهید نکته‌ای را به متن بالا اضافه کنید، آن را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: National Guitar Academy

 

 معرفی انواع گیتار و بهترین گیتار برای شروع مقاله موسیقی –

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *